Pokušaj ušutkavanja novinara? Preko noći na zgradi Antene Zadar osvanuo uvredljiv grafit

Noćas je na poslovnoj zgradi u kojoj se nalaze prostorije naših medija osvanuo uvredljiv grafit po našu medijsku Kuću.

Antena Zadar sijači straha, poruka je koja je crnim sprejem napisana na poslovnoj zgradi u kojoj su smještene redakcije našeg portala i radija, produkcija i radijski studio.

Ovo nije prvi napad na našu Kuću. Podsjetimo, prije godinu dana našoj redakciji prijetilo se bacanjem molotovljevog koktela, koje je rezultiralo uhićenjem maloljetnog počinitelja.

Iako se kao novinari na dnevnoj bazi nosimo s uvredama, klevetama i kojekakvim etiketiranjima, te smo uvijek otvoreni za kritiku, ovim putem još jednom poručujemo da prijetnje ne trpimo, budući da za cilj imaju gušenje slobode medija i nametanje jednoumlja.

Ovakvi oblici prijetnje ozbiljan su atak na slobodu izražavanja i sigurnost naših novinara. No, jedno smo sami sebi obećali kada smo se uhvatili novinarskog pera, pa obećajmo i vama – nikakvom vrijeđanju i govoru mržnje nećemo dozvoliti da utječu na kvalitetu našega rada. Kao najvažnija spona između javnog života i naših građana svjesni smo svoje odgovornosti za sve izrečeno. Istu tu odgovornost sada očekujemo od mjerodavnih tijela, kako bi što prije pronašli počinitelja i sankcionirali, u civiliziranom društvu, ovakvo neprihvatljivo ponašanje, komentirala je glavna urednica naših medija Željka Čačko.

Novinari i urednici Antene Zadar i dalje će biti lišeni svakih naredbi, smjernica i volje apsolutno svih entiteta osim objektivizma i novinarske profesionalnosti, čime se vodimo od samog početka rada naših medija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...