Razmišlja se o katamaranskoj liniji Zadar-Ancona za teretni promet, o tome će odlučiti epidemiolozi

Ministarstvo prometa pripremilo je niz mjera o kojima će se raspravljati, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostujući u RTL-u Danas. O svemu će završnu riječ dati epidemiolozi.

"Smatramo da bi u prometnom sektoru trebalo ublažiti neke mjere, javni prijevoz bi se, smatramo, trebao postepeno uvesti, primjerice po nedjeljnom voznom redu. Što se pomorskog prometa tiče, predlažemo da se uvedu neke katamaranske linije Zadar-Ancona za teretni promet. Aktualna je tema i formiranje konvoja tranzitnog prometa kroz Hrvatsku, u tom dijelu smatramo da bi trebalo razmotriti da se više on ne radi uz policijsku pratnju, nego uz postojeće koridore, da se može stati samo na određenim mjestima", rekao je Butković.

Jeftinije autoceste za hrvatske građane?

"Razmatramo mogućnost i za naše ljude, da u ljetnim mjesecima smanjimo cestarinu. Negdje za 10-20 posto, ali to su sve stvari koje još razmatramo i o kojima će se raspravljati", kazao je Butković.

"Vlada će učiniti sve da se te tvrtke spase. Ova kriza nije pogodila samo Hrvatsku, tražit ćemo zajedničko rješenje na razini Europske unije", rekao je Butković.

"Ništa od toga zapravo ne ovisi o nama, već o situaciji s koronavirusom i brojem oboljelih, no mi pripremamo sve da će se što prije stvari u Hrvatskoj normalizirati", zaključio.

Dolazak Čeha u Hrvatsku

Ministar je komentirao najavu da će češki turisti doći u Hrvatsku.

"U ovom trenutku je rano o tome govoriti, takav scenarij, dolaska čeških ili bilo kojih drugih stranih državljana nije u ovom trenutku moguć. Potrebno je sagledavati epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i u toj drugoj zemlji. Ali, treba polako pripremati scenarij da će se ovo stanje normalizirati i da će krivulja oboljelih padati u svim državama i zato smo svi ministri od premijera dobili zadaću da pripremimo mjere za takav trenutak kad on dođe", rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...