Stožer poslao važnu uputu za e-propusnice, evo tko ih sad može dobiti

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je uputu lokalnim stožerima u kojoj je naveo što se još smatra opravdanim razlogom za izdavanje e-propusnice.

Iz Stožera su naveli da su zaprimili mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

Zbog toga su izdali uputu da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom za izdavanje e-propusnice te da se propusnice mogu izdavati i vlasniku i osobama koje s njim žive u kućanstvu.

“S obzirom na epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu točke II. podtočke e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine broj: 35/20, 39/20, 44/20 i 48/20) te da je to opravdan razlog za izdavanje e-Propusnice.

E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu”, stoji u odluci Stožera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...