Svijet je poludio za kremastom kavom koju uz ovaj recept možeš pripremiti kod kuće

Premda striktno poštujemo mjere postavljene zbog sprječavanja širenja koronavirusa te radi zaštite vlastitog zdravlja ostajemo kod kuće, moramo priznati kako nam misli lete prema danima kada će izolacija i održavanje socijalne distance biti iza nas. Jedna od sitnica kojima se toliko radujemo je odlazak na kavu s prijateljicama. Izgleda kako ćemo na isti još neko vrijeme morati pričekati, no s druge strane to ne znači kako u ukusnoj kavi ne možemo uživati i u okrilju svoga doma.

Napitak koji je pokorio društvene mreže

Društvene je mreže posljednjih tjedana osvojila tzv. dalgona kava, specijalno pripremljen napitak koji svoje korijene vuče iz Indije i Pakistana, a koji su na velika vrata gastronomije početkom godine vratili Koreanci. Točnije rečeno, u sklopu popularne emisije isprobao ga je glumac Jung Il-Woo kojeg je kremasti napitak toliko oduševio da ga je usporedio s tradicionalnim korejskim mekanim slatkišem dalgonom.

Nije bilo potrebno dugo vremena da se ovaj recept proširi društvenim mrežama pod tim imenom. Njegovoj slavi uvelike je pridonijela aplikacija TikTok koja je milijune navela da se kod kuće okušaju u kreiranju ovog kremastog napitka.

Jednostavna i brza priprema

Osim što je ukusna i vizualno iznimno privlačna, sudeći po onima koji su je isprobali vrlo je jednostavna za pripremu.

Potrebne su ti dvije žličice instant kave, dvije žličice šećera i dvije žličice vruće vode. Sve sastojke trebaš zajedno staviti u posudu te miješati pjenjačom sve dok ne dobiješ kremastu smjesu svijetlo smeđe boje. Naravno, vrijeme pripreme možeš skratiti tako da za miješanje sastojaka iskoristiš mikser.

U drugu čašu ili šalicu ulij mlijeko u koje ćeš dodati pripravljenu smjesu. Ovaj napitak možeš poslužiti topao ili hladan, a njegova temperatura ovisit će o tome da li si odabrala toplo ili hladno mlijeko. Ako se odlučiš na hladnu varijantu obavezno dodaj i nekoliko kockica leda, piše Miss7.

A evo kako primjena recepta izgleda u stvarnosti:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...