Kako je infekcija ušla u biogradsku bolnicu? Beroš: “Preko pacijentice”

“Nakon što je jučer prozvao mlade u Zadru, novinare je jutros zanimalo hoće li ministar Beroš prozvati liječnike zbog kojih je žarište epidemije u Biogradu?

Ako ste pratili moja obraćanja u jednom trenutku sam rekao da je na liječnicima i svim zdravstvenim djelatnicima povećana odgovornost jer mi smo ti koji znaju kako se virus prenosi, mi smo ti koji moramo voditi računa i o svojem i o tuđem zdravlju. Apsolutno apeliram na sve zdravstvene radnike koji se inače u većini odgovorno i savjesno ponašaju da takvi budu i dalje, rekao je Beroš.

Hoće li se utvrđivati nečija odgovornost zbog neprovođenja epidemioloških mjera u Biogradu?

Naravno da hoće, ispitat će se sve relevantne okolnosti, kao što sam informiran u Biogradu je infekcija ušla u zdravstveni sustav putem bolesnice koja je imala povišenu temperaturu i bila COVID pozitivna naposljetku. Uobičajeno je da se zdravstveni djelatnici koji su na prvoj crti obrane razboljevaju, oni su i najviše izloženi. Nisam dobio informaciju da je bilo drugih neadekvatnih postupanja. Jednom kad ova epidemija završi podvući će se crta i analizirat će se odgovornost svih nas, počevši od mene, odgovorio je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...