Tražila razvod od 29-godišnjeg supruga pa joj slao prijeteće poruke, mladić iz okolice Zadra završio u zatvoru

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 6. travnja 2020. ispitalo privedenog državljanina Republike Hrvatske (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona, nasiljem u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak od kraja 2015. do 5. travnja 2020. u jednom mjestu pored Zadra, gdje je živio sa suprugom i maloljetnom djecom; iako svjestan da takvim ponašanjem može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svoje djece, pa pristajući na to, u prisutnosti maloljetne djece svoju suprugu učestalo verbalno i fizički napadao, te vrijeđao raznim pogrdnim riječima, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a koji detaljnije pojašnjava nemile događaje:

Osnovano se sumnja da je točno neutvrđenog dana u veljači 2020. godine, nakon što je oštećena supruga zatražila razvod braka, nezadovoljan njenom odlukom u više joj navrata sa svog mobitela na njezin mobitel poslao više ponižavajućih i uvrjedljivih poruka, a potom joj ponovno 5. travnja 2020. sa svog mobitela na njezin mobitel poslao poruku prijetećeg sadržaja. Osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj poniženosti, te straha i uznemirenosti da bi izrečene prijetnje mogao i ostvariti, dok je njegovo ponašanje kod djece izazvalo strah i psihičku uznemirenost.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...