Treća faza vraća nas u normalan život; Međužupanijske linije i zračni promet, škola…

Kao što smo pisali, Vlada je danas usvojila zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19.

Mjere su planirane kroz tri faze, a ona treća možda je javnosti najzanimljivija.

U trećoj fazi očekuje se i početak rada predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s posebnim teškoćama koja imaju pomoćnike u nastavi.

Osim navedenog, krenut će i uvođenje međužupanijskih prijevoznih linija i linije domaćeg zračnog prijevoza.

Temeljem ovih odluka, mnogi gospodarski objekti moći će aktivirati svoje djelatnosti što je dobro za hrvatski proračun. Naš cilj da obuzdamo širenje zaraze je ostvaren. Bili smo u tome ispred mnogih, poručeno je uz napomenu kako se razmatra i proširenje mogućnosti za e-propusnice, prenosi Večernji.

Važan je nastavak socijalnog distanciranja. Poslodavci trebaju omogućiti rad od doma gdje je to moguće. Nastavlja se zabrana javnih okupljanja. Kako je istaknuo, vidjelo se u posljednjim mjesecima da su najugroženiji stariji građani te se njima preporuča da što manje izlaze iz kuće jer su oni najizloženija skupina, poručio je danas premijer Plenković. Najavljeno je i to da će HZJZ zajedno sa Stožerom izraditi upute vezane za dvosmjenski rad u trgovinama, rad u poljoprivredi kao i preporuke za zadržavanje.

Donijeli smo odluku da se državna matura održava od 8. do 29. lipnja, zaključio je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...