Tri novozaražene osobe, u teškom stanju dvije na JIL COVID-u, danas kreće prebačaj pacijenata u Biograd

Na zadarskom području dana imamo tri novozaražene osobe, što znači da ih je ukupno 50, plus dvije iz Ličko- senjske županije

Kako je rekao epidemiolog Alan Medić u samoizolaciji je trenutno 1252 osoba, a od jučer njih 89 novih.

Od tri novooboljele osobe jedna je vezana za Biograd, dvoje nisu. Od jučer je kako znate krenula COVID ambulanta i testiranje, a danas u popodnevnim satima lakši pacijenti se prebacuju u biogradsku bolnicu. Do sada je izvršeno 25 epidemijskih dezinfekcija. Što se tiče putnika iz Ancone, epidemiološka služba će ih anketirati da vidimo tko pripada našoj županiji, ako je moguće u samoizolaciji će biti u kući, tko ne može ići će u organiziranu karantenu, rekao je Medić.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina rekao je da na COVID odjelu leži 19 pacijenata.

Na JIL COVID odjelu su od jučer dva pacijenta. Kroz današnji dan šest pacijenata će biti prebačeno u biogradsku bolnicu. Radi se o pacijentima s lakšom kliničkom slikom. U zadarskoj bolnici imamo tri pozitivna liječnika i tri medicinske sestre. U samoizolaciji je 26 liječnika, 43 medicinske sestre i 7 nezdravstvenih djelatnika. Čekamo 32 uzroka, a do sada je istestirano 337 pacijenata, rekao je dr. Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...