douglas cane

Ubojica sa Zrća od Ustavnog suda tražio puštanje iz zatvora, odbili ga, završni govori zakazani za svibanj

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na Županijskom sudu u Zadru danas je nastavljeno suđenje Douglasu Caneu, 27-godišnjem britanskom državljaninu koji je optužen za ubojstvo sunarodnjaka i dva pokušaja ubojstva na Zrću, potkraj lipnja 2018. godine. O nastavku kaznenog postupka izvijestili su sa zadarskog Županijskog suda.

“Povodom iskazanog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv opt. Canea Douglasa, državljanina Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, radi kaznenog djela ubojstva i 2 kaznena djela pokušaja ubojstva, obavještavamo Vas o aktualnom stanju postupka, kako slijedi:

1.  danas, 24. travnja 2020.g., nastavljena je rasprava na kojoj se raspravljalo i odlučivalo o daljnjim dokaznim prijedlozima stranaka;

2. nastavak rasprave na kojoj se predviđeni završni govori stranaka određen je za 11. svibnja 2020.g.;

3.  Sud je dana 22. travnja 2020.g. zaprimio Odluku Ustavnog suda Republike Hrvatske, koja je donijeta povodom ustavne tužbe opt. Douglasa, po branitelju Borisu Radmanu, odvjetniku iz Zadra.

Odlukom Ustavnog suda odbija se kao neosnovana ustavna tužba opt. Douglasa, kojom je isti dovodio u pitanje odluke Suda o istražnom zatvoru, koji mu teče radi opasnosti ponavljanja kaznenog djela i radi opasnosti od bijega”, javljaju sa Županijskog suda.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook