Vikend “rekorder”; Usred bijela dana napuhao skoro 3 promila

Jučer u 15:40 sati u Pagu policijski službenici zaustavili su 45-godišnjeg vozača koji je upravljao Peugeotom (SK), pod utjecajem alkohola od čak 2,93 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja posljednje akcije “Vikend”.

Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te će biti sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti na cestama.

Tijekom produženog vikenda (10.- 13. travnja) policijski službenici Policijske uprave zadarske kontrolirali 121 vozilo i vozača, a poduzeli 27 represivnih mjera. Alkotestirano je 70 vozača, od kojih je njih 5 bilo pod utjecajem alkohola. Sedmero vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, jedno vozilo bilo je bez tehničkog pregleda i registracije, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, jedan nije poštivalo prometni znak, dok su dva vozila bez zaštitnog pojasa. Iz prometa je isključeno 7 vozača i 1 vozilo.

U tom se vremenu dogodilo 10 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teže, a jedna lakše ozlijeđene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...