priča o izolaciji

Vratio se iz Italije u Zadar: “Slomilo me što nisam mogao zagrliti kćerkice”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Poput hrvatskog, i talijanski košarkaški savez prebrisao je ideju o nastavku nacionalnog prvenstva i činom neproglašavanja prvaka zapravo poništio sezonu. A taj čin je i za trojicu hrvatskih reprezentativaca – Roka Stipčevića, Hrvoja Perića i Mira Bilana značio kraj neizvjesnosti i mogućnost povratka u domovinu, prenosi Večernji list.

Zahvaljujući zemljovidnoj lokaciji Bologne, Rok je za povratak kući imao puno jednostavniju situaciju od spomenutih kolega:

Sjeo sam u automobil i za nekih šest i pol sati bio sam u Zadru. A bio bih i prije da nisam morao prolaziti granične kontrole. Da bih se uopće vozio po Italiji, trebao sam imati potvrdu od hrvatskog konzula u Milanu Stjepana Ribića. Na izlazu iz Italije uzeli su mi te papire, a na ulasku u Sloveniju dočekali su me policija i epidemiolog koji mi je izmjerio temperaturu i postavio nekoliko pitanja. Na hrvatskoj granici morao sam ostaviti broj telefona i prijaviti na kojoj ću adresi biti tijekom samoizolacije pri čemu su me zamolili da se do Zadra nigdje ne zaustavljam.

A kada je stigao kući, suočio se s ogromnom željom koju nije smio ostvariti.

Poželio je izgrliti sve svoje, uzeti u naručje novorođenu Kiaru koju još nije niti vidio uživo, ali je morao odmah u izolaciju.

Mene teško nešto emocionalno jako dotakne i slomi, no ovaj put mi nije bilo lako kada sam vidio koliko se rastužila moja četverogodišnja Siena kada joj nisu dopustili da mi poleti u zagrljaj. Skoro pa je skočila kroz prozor van. Sve njih pa i svoju novorođenu kćer vidio sam s pet metara, nisam im htio bliže prilaziti. Odmah sam otišao u naš mali obiteljski hotel koji je, srećom, dosta blizu moje kuće pa mi donose hranu. I prije mog dolaska, prijatelji su mi ostavili utege, loptu imam da malo tehniciram, a iz Zagreba mi stiže sobni “spinning” bicikl. Kada ne treniram, gledam neke povijesne utakmice poput finale Eurolige i NBA finala, čitam i učim novi jezik. Ovaj put je ruski, no to nema veze s mojim mogućim angažmanom. Ja jednostavno želim držati mozak angažiranim, ispričao je Rok.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar