Zadarska bolnica zahvalila građanima na pismima podrške i donatorima: “Bez vaše pomoći ne bi mogli ovako brinuti o bolesnicima”

Zadarska Opća bolnica na svojim stranicama zahvalila je svim donatorima koji su ih podržali u nastojanjima da što spremnije omoguće bolesnicima primjerenu razinu zdravstvene zaštite uslijed pandemije.

” Opća bolnica Zadar našla se pred izazovom da adekvatno odgovori zahtjevima koji su pred nas postavljeni u borbi protiv koronavirusa, a slijedeći naputke Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Ministarstva zdravstva kao i preporuka koje su objavljene na stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) te Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). Zahtjevi su obuhvaćali reorganizaciju ljudskih resursa, prenamjenu i uređenje prostornih kapaciteta, kao i nabavku opreme i medicinsko potrošnog materijala. Bez suradnje i pomoći Vas donatora zasigurno ne bi postigli visoku razinu zbrinjavanja bolesnika u ovoj borbi za zdravlje. Na račun Opće bolnice Zadar u proteklih mjesec dana izvršen je veći broj uplata što proračunskih korisnika, privatnih firmi, OPG-ova, građana, lokalnih privrednih subjekata, sportaša, osoba iz javnog života i ostalih pravnih i fizičkih osoba. Ukupan popis donacija sa taksativno navedenim donatorima, iznosima i svrhom donacije biti će objavljeni na službenim stranicama Opće bolnice Zadar.

Svim građanima i žiteljima Županije zahvaljujemo se na brojnim pismima i porukama podrške. Djelatnicima u zdravstvenom sustavu Vaše riječi ohrabrenja i zahvalnosti, podrška su u svakodnevnom radu.

Zahvaljujući svemu navedenom, kao i zalaganju djelatnika koji riskirajući svoje zdravlje, u okviru svojih kompetencija brinu o onima kojima je pomoć najpotrebnija te sudjeluju u globalnom cilju sprječavanja širenja virusa, uspijevamo zajedničkim snagama ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću a to je briga i skrb za zdravlje naših pacijenata.

Hvala Vam svima što ste uz nas!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...