Zadobila ozljede glave; Zadranin (31) se iživljavao nad sestrom, tukao je i prijetio joj smrću

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog 31-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom, protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede te protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 18. i 19. travnja 2020. u Zadru, u stanu u kojem stanuje zajedno s majkom i sestrom, fizički napao svoju sestru i zaprijetio joj da će ju ubiti, te sutradan uz ponovljeno fizičko nasilje ponovio svoje prijetnje, pri čemu je ona tjemenom udarila u ugao zida, te ju je na tlu udarao nogom po njenim nogama, uslijed čega je ona zadobila površinske ozljede glave (lake ozljede). Osnovano se sumnja i da joj je nastavio prijetiti na što je ona pobjegla iz stana pretrpjevši strah za vlastiti život.

Osnovano se sumnja i da je od prosinca 2019. do 19. travnja 2020. u istom stanu u više navrata učestalo verbalno napadao svoju sestru pogrdnim riječima te ju fizički napadao, čime je kod nje izazvao osjećaj poniženja, srama i straha za vlastitu sigurnost.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, no sudac istrage nije prihvatio prijedlog.

"Zbog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv hrvatskog državljanina starog 31 godinu koji se tereti zbog kaznenog djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozlijede iz čl. 139. i 117. Kaznenog zakona, obavještavam Vas kako su mu određene mjere opreza zabrane uspostavlja veze i kontaktiranja s oštećenom sukladno odredbi čl. 98. st. 1. i 2. toč. 5. Zakona o kaznenom postupku", javili su sa zadarskog Županijskog suda.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...