Zadranin (28) iza rešetaka; Prijetio ocu da će ga ubiti i zapaliti kuću

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 28-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi sa st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak 27. travnja 2020. u svojoj obiteljskoj kući u okolici Zadra; u cilju da ustraši svog oca; vrijeđao ga raznim pogrdnim riječima te mu govorio da će ga ubiti, kao i da će sve porazbijati i zapaliti kuću. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ponovio svoje prijetnje ocu i pred policijskim službenicima koje je oštećenik pozvao da spriječe osumnjičenikovo ponašanje, kao i da je iste prijetnje ponovio u službenim policijskim prostorijama. Osumnjičenikove riječi i postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj straha, ugroženosti i nesigurnosti zbog bojazni da bi izrečene prijetnje mogle biti ostvarene.

“Sudac istrage Županijskog suda u Zadru, povodom prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenog hrvatskog državljanina (28 godina). Isti je osnovano sumnjiv da je počinio kazneno djelo prijetnje (čl.139.st.3. u svezi st.2. Kaznenog zakona) prema bliskoj osobi (ocu). Istražni zatvor je određen radi opasnosti od ometanja postupka i ponavljanja kriminalne aktivnosti,javili su sa Županijskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...