“Zoljom ću gađati policijsku postaju, a sudac će završiti u portapaku”; Pronađen Zadranin koji je slao prijeteće mailove

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 3. travnja 2020. ispitalo privedenog državljanina Republike Hrvatske (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 2. do 23. siječnja 2020. u Zadru, u više navrata, koristeći se lažnim pseudonimom, putem e-maila uputio tajništvu jednog pravosudnog tijela dopis u kojem je naveo da će zoljom gađati ulaz jedne policijske postaje i da će jedan sudac jednog županijskog suda završiti u portapaku. Osnovano se sumnja da je potom putem e-maila uputio prijeteće riječi jednoj pravosudnoj dužnosnici, te naveo da ako završi u zatvoru “da nitko u policiji neće biti pomilovan”.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...