Neželjena tetovaža može nestati; U Tiamatu se uklanja laserski: “Neki to čine zbog posla, drugi zbog bivše ljubavi…”

Otvoreni su tattoo studiji, otpuštanjem mjera i vraćanjem u normalan tijek života, na svoje su došli svi oni koji žele stilizirati tijelo nekim simbolom ili zanimljivim crtežom.

Iako su tetovaže do ne tako davno u prošlost bile znak subkulturnih pokreta i pobune pojedinaca, danas su dio mainstream kulture.

U društvu više ne nailaze na otpor, iako glavni argument konzervativaca da tinta u koži ostaje zauvijek i da kod “obilježavanja” tijela nema mjesta povratku, još uvijek odzvanja kod većine.

Napredak u tehnologiju i njezina sofisticiranost promijenili su i taj dio priče. Bilo da ste se ludo zaljubili i u kožu utkali ime bivše ljubavi ili ste naletjeli na lošeg majstora koji je vašu ideju pretvorio u (ne)djelo koje skrivate ispod odjeće ili ste pak jednostavno bili mladi i bezbrižni pa ste tijelo obilježili simbolom s kojim se više nikako ne ponosite – rješenje postoji!

Kazuju nam to u Tattoo & Piercing studiju Tiamat koji od nedavna nudi uslugu laserskog uklanjanja tetovaže.

Sada na tako često pitanje baka i djedova, roditelja ili tradicionalnih prijatelja “a kako ćeš s tim izgledati kada ostariš?”, jednostavno možete odmahnuti rukom!

S majstoricom Majom Bujas – Flige popričali smo kako su došli na ideju da implementiraju ovu uslugu te tko su njihove najčešće mušterije?

Ideja o laseru za uklanjanje tetovaža je prisutna već neko vrijeme. U razgovoru s mušterijama tijekom godina, osluškivanjem njihovih potreba vidjeli smo da je potražnja za takvom vrstom usluge velika stoga smo se odlučili za uvođenje ovog noviteta u studio. Prije početka rada s laserom prošle smo stručnu obuku od strane certificiranog stručnjaka. Na uklanjanje se češće odlučuju žene. To mogu biti greške iz mladosti, loši uradci, nekada ljudi to čine zbog posla, tu su i bivše ljubavi… Ne dolaze nam svi na potpuno uklanjanje tetovaže. Često je želja klijenta prekriti već postojeću tetovažu nekim drugim motivom, a kako bi mogli imati više izbora oko dizajna i veličine potrebno je tetovažu izblijediti prije prekrivanja, objašnjava nam.

Iako od stručnjaka čujemo da su razina boli i tolerancija na istu individualne, prije tretmana, bilo tetoviranja, bilo njezina uklanjanja, jednostavno želimo čuti odgovor na to pitanje. Maja nam odgovara kako osjećaj na koži opisuju njezini klijenti.

Tolerancija na bol nije kod svakog ista, tako da su i reakcije različite. Svi kažu da je osjećaj kod uklanjanja drugačiji i bolniji nego kod tetoviranja. Ali, sam tretman je vrlo brz tako da zaista nije toliko neugodno. Tijekom tretmana upotrebljavam hladni oblog tako da sve prođe što ugodnije. Kratko nakon tretmana koža se smiri te nema potrebe za nikakvom specijalnom njegom, jer se koža na mjestu tetovaže ne razbija niti ostaju rane ili ožiljci, kazuje.

Najlakše se, upoznaje nas, uklanjaju jednobojne tetovaže.

Kod tetovaža s više boja moguće je da ponekad ostane slabo vidljivi obris. Uklanjanje ovisi o kvaliteti tetovaže i samoj koži. Nije moguće 100 posto ukloniti tetovažu, no većinom se ukloni skoro u cijelosti da se ne vidi. Pojedini dodaci i nečistoće u pigmentu otežavaju stopostotno uklanjanje. Na žutoj boji, višebojnim i dorađenim tetovažama mogu ostati obrisi tj. sjene. Uklanjanje tetovaže se najčešće izvodi u tri do 15 tretmana, priča nam.

Do pojave lasera nije postojao odgovarajući način uklanjanja tetovaža, te su često zaostajali ružni ožiljci. Raspitali smo se za kraj na kojem principu radi sam laser.

Princip rada lasera je taj da pigment tetovaže upija lasersku zraku određene valne duljine i raspršuje se. Razbijeni pigment postupno uklanjaju obrambene tjelesne stanice te se 30 dana nakon tretmana počinju vidjeti rezultati koji budu bolji s vremenom. Ožiljci skoro nikada ne ostaju, jer laser ne probija kožu, zaključuje Maja Bujas – Flige.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...