Bez položenog vozačkog autom ozlijedio 17-godišnjakinju; Sakrio se u žbunje od policije i u bijegu bio mjesec i pol dana

Bježao policiji nakon što je bez položenog vozačkog ispita izazvao prometnu nesreću neregistriranim vozilom, uklonio vozilo i udaljio se bez da je pružio pomoć teško ozlijeđenoj osobi.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.

Sumnjiči ga se da je 14. travnja oko 3 sata ujutro u Poličniku, na dionici cesti ŽC-6014, prouzročio prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom bez registracijskih oznaka, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Prometnu nesreću je izazvao na način da je upravljajući vozilom marke VW, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te u udario najprije u nogostup, a potom sletio van kolnika, udario u kamenu površinu, uslijed čega se vozilo prevrnulo, podsjeća policija.

Nakon prometne nesreće, u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna putnica u dobi od 17 godina, udaljio se s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj niti je o nesreći obavijestio policiju.

Isto tako ga se sumnjiči da je s ciljem prikrivanja prometne nesreće, s kolnika uklonio osobni automobil, koji je sakrio među žbunje, a kojeg su naknadno pronašli policijski službenici. Nadalje, 40-godišnjak je od dana izazivanja prometne nesreće bio u bijegu od policije, skrivao se iako je znao da ga policija traži, a za njim je bila raspisana potraga, te su ga jučer oko 11 sati policijski službenici zatekli u Zadru i priveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kažu iz policije.

Uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...