Bolnice kreću s normalnim radom, liječnici: “Ako pregled nije neophodan, ostanite doma”

Popuštaju epidemiološke mjere pa se tako normalizira i rad zdravstvenih ustanova.

Ponovno kreću operacije i dijagnostika, a pacijenti kojima su termini odgođeni dolaze na red.

“Ovdje je uvijek nazočna jedna od kolegica ili kolega, prihvaćaju stvari za bolesnike koje dezinficiramo i potom dostavljamo na odjele. Maske su obavezne za djelatnike, na taj način štitimo jedni druge i obavezne su za svakog pacijenta koji ulazi u našu ustanovu”, rekla je Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb za HRT.

Na Rebru zbog potresa ostali bez stotina kreveta

Koronavirus je ispraznio bolničke čekaonice, no zbog potresa su u KBC-u Zagreb ostali bez 403 postelje i na jedinici kirurškog intenzivnog liječenja mjesta više nema.

“Problem nam se dogodio jučer kada nam se jedinica intenzivnog liječenja kirurške klinike jednostavno zatvorila navalom novih pacijenata pa smo jučer zajedno s ministrom intervenirali kod drugih zagrebačkih bolnica”, kaže prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Što se riječkog KBC-a tiče, liste čekanja nisu porasle, a od sutra su sve djelatnosti u punom pogonu i u splitskom KBC-u.

Iako otvaraju svoja vrata, pacijente, posebice one starije kojima pregledi nisu neophodni, mole da u dogovoru s obiteljskim liječnicima, radi vlastite sigurnosti, ostanu doma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...