riječ ministra

Božinović: “Naši rezultati najbolje govore o povjerenju građana u stožer”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Hrvatski rezultati u borbi protiv pandemije najbolje govore o povjerenju građana u stožer, ocijenio je u četvrtak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Upitan je li stožer razmišljao o reduciranju redovnih medijskih konferencija stožera, Božinović je odgovorio da će stožer razmotriti taj prijedlog. Dodao je da prema Zakonu o javnom okupljanju i epidemiološkim mjerama nema zabrane javnog okupljanja ”ni zabrane prosvjeda u tom kontekstu”.

Govoreći o prelascima granica i ulasku u Republiku Hrvatsku, Božinović je kazao da Hrvatska slijedi preporuku Europske komisije da se do 15. svibnja produžuje zabrana ulaska državljana trećih zemalja na teritorij Europske unije, osim u nekim taksativno navedenim izuzecima.

”Od trenutka popuštanja mjera mi govorimo o preporukama jer mislimo da su građani u prvoj fazi dobili dovoljno informacija o tome o kakvoj se bolesti radi, kako se najbolje zaštiti. Činjenica je da nam je to pomoglo da iz te prve faze izađemo na način da smo minimizirali rizike i štete, a što nam je otvorilo put popuštanju mjera”, kazao je Božinović na upit jesu li sigurnosne mjere tek preporuke.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar