Capelli: “Planiramo pad 60, 75 i 90 posto…”

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da su vijest o otvaranju slovenske granice i proglašavanju kraja pandemije dobili jučer i da ne zna sve detalje, ali da ministar Božinović sutra ide u Sloveniju na daljnje dogovore.

„Očekujem da će sada dolaziti u većem broju jer ne moraju u karantenu na povratku u svoju zemlju. Mi smo pripremili aplikaciju sličnu e propusnici, cilj nam je da nema velikih zaustavljanja na granici, da se turisti unaprijed prijave i da na granici prolaze gotovo bez zaustavljanja“ otkriva Cappelli.

Na pitanje je li naslovnica o milijun turista u lipnju pretjerana, odgovara da ne zna točne brojke.

„Mi nemamo previše otkaza sedmi, osmi i deveti mjesec. Veliki dio u šestom mjesecu je otkazan, sad je ne znam točne brojke, iz zadnje ankete pad je oko 50 posto u šestom mjesecu“, kaže Cappelli i dodaje da pumpanje brojki uoči izbora, ne dolazi u obzir.

„Od mene nikad niste čuli nerealnu brojku, analizu smo napravili prije mjesec dana, planiramo pad 60, 75 i 90 posto. Stojim kod toga da će oko 25-30 posto biti prihoda u odnosu na prošlu godinu. Na tome stojim, to je realnost“, ponavlja Cappelli, prenosi N1.

Ističe kako su mali iznajmljivači izuzetno važni, te kako se s njima radilo na mjerama, od otpisa paušalne boravišne pristojbe do poreza.
„Ja ne bih rekao da će biti smanjivanja cijena, čekat će reakciju tržišta, vidjet ćemo“, kaže Cappelli.

Smatra da nije prehrabro reći da smo korona free zona jer smo imali dobre mjere, dobili kredit, koji ćemo sad naplatiti. Otkrio je kako ćemo na plažu ovo ljeto.

„Ja se nisam ni prije kupao metar i pol dva od nekog drugog. Ali s obzirom na sve, bit će prostora na plaži. Tamo gdje je koncesionar, oni će kontrolirati broj ljudi, a gdje nije siguran sam da imamo dovoljno svijesti da budemo odgovorni“, poručuje Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...