Čistoća o smeću na Bilom Brigu: “To je posljedica ilegalnog odlaganja otpada, postavljaju se novi kontejneri s nožnim otvaranjem”

Nakon što su nam se za pomoć obratili očajni stanari Bilog Briga, koji muče muku s pretrpanim kontejnerima, neodgovornim građanima koji iste ne zatvaraju kao i galebovima koji raznose smeće po ulicama, odgovor na pitanje zašto je ovaj gradski kvart postao leglo zaraze, potražili smo u Čistoći.

Kako nam je rekao Pere Zubčić, direktor sektora tehničkih poslova, prikupljanje miješanog komunalnog otpada vrši se redovito u utvrđenim terminima.

Na području naselja svakodnevno se nalazi dodatni djelatnik koji vrši čišćenje javno-prometnih površina te prostora oko spremnika, upravo zbog sprječavanja ovakvih neželjenih situacija koje su posljedice nelegalnih odlaganja otpada oko i van spremnika, kao i odlaganja otpada nepoznatih osoba.

Uz spomenute aktivnosti vršim redovito pranje zajedničkih spremnika te supstituciju dotrajalih, sa naglaskom da se postavljaju novi spremnici sa nožnim otvaranjem poklopca spremnika u cilju olakšavanja samog postupka odlaganja kao i redovito uklanjanje neželjene vegetacije sa javno-prometnih površina nekoliko puta godišnje, objasnio nam je Zubčić.

Iako smo u upitu naveli i druge gradske kvartove poput Plovanije i Relje, koji se susreću s istom problematikom, iz Čistoće su se referirali samo na Šibensku ulicu, odnosno Bili Brig.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...