COVID JIL je i dalje spreman za prihvat najtežih bolesnika, ozdravili svi liječnici i sestre u zadarskoj bolnici

O situaciji u zadarskoj Općoj bolnici govorio je jutros tijekom konferencije za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije, ravnatelj dr. Željko Čulina, koji je rekao kako od 8. svibnja u bolnici nema pozitivnih pacijenata. Od 17. ožujka kada je u bolnicu primljen prvi pozitivni pacijent liječeno ih je 35, od čega 7 u COVID JIL-u, jedna je osoba u dobi od 88 godina preminula, 11 ih je premješteno u biogradsku bolnicu, a 23 na kućnu njegu.

Danas imamo jednog pacijenta koji je u opservaciji i čeka uzorak brisa. Što se tiče djelatnika, s 8. svibnja nemamo ni jednog u samoizolaciji, tri liječnika i četiri sestre su ozdravile. Zahvaljujem djelatnicima i djelatnicama zadarske bolnice koji su odradili posao od prvog dana, i dalje smo pripravni i spremni. COVID 1 odjel i dalje funkcionira i radi 24 sata. Zbrinjavamo sve osobe koje ili imaju visoku temperaturu ili su bili u kontaktu.

Mi smo od  početka uredili sve te prostore, COVID 1, 2, 3 , znači Odjele urologije i otorinolaringologije. I dalje će Odjel urologije ostati spreman za ne daj Bože, veći broj pacijenata. COVID JIL je spreman za prihvat najtežih bolesnika. Zahvaljujem prof. Moroviću i dr. Dželaliji koji su nam od početka pomogli s zbrinjavanjem pacijenata. Od 8. svibnja prof. Morović ne dolazi u bolnicu ali smo dalje u kontaktu, rekao je dr. Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...