marko pupić-bakrač

“Je li ravnateljstvo i UV OB Zadar istražilo pritužbe djelatnika i sindikata na mobing ?”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih, uputio je dopis ravnateljstvu i Upravnom vijeću zadarske Opće bolnice, a koji prenosimo u cijelosti.

Na Županijskoj skupštini održanoj putem maila 18.05.2020. godine zatražio sam stanku zbog mobinga nad medicinskim osobljem OB Zadar. Na to sam potaknut učestalim pozivima i zahtjevima za pomoć od strane zaposlenika OB Zadar. Nažalost po prvi put u ovom sazivu stanka nije odobrena, a do sada su stanke tražene za sve i svašta i po nekoliko puta u tijeku sjednice. To me navodi na zaključak da se mobing nad medicinskim osobljem OB Zadar želi pomesti pod tepih, prikriti. Iz obraćanja javnosti bivšeg ravnatelj OB Zadar i ministar zdravstva doc.dr. sc. Daria Nakića iščitava se da je glavna sestra Darija Katuša još 2010. godine sankcionirana nakon što je peticiju također zbog mobinga potpisalo i predalo svih 12 sestara sa gastroenterološkog odjela OB Zadar. Dario Nakić je ustvrdio da je činjenice i okolnosti navedenog slučaja (za koji je dokumentacija netragom nestala iz arhive OB Zadar) spreman posvjedočiti ravnateljstvu OB Zadar i UV OB Zadar.

Molim da mi ravnateljstvo OB Zadar i UV OB Zadar odgovori na slijedeća pitanja:

1. Glavna sestra Darija Katuša u nizu obraćanja javnosti obrušila se na svoje podređene, sindikalnog povjerenika, županijskog vijećnika i Darija Nakića. Za Darija Nakića je čak izjavila da je teatralan i silno voli publiku. Faktički mu je postavila dijagnozu Narcisoidnog poremećaja ličnosti ( eng . Narcissistic Personality Disorder – NPD ). U svojim obraćanjima Darija Katuša osim obračunavanja sa svim i svakim iznosila je navode o radu i funkcioniranju OB Zadar.Da li je Darija Katuša za svoje nastupe u javnosti imala odobrenje ravnateljstva i UV OB Zadar ?

2. Da li je ravnateljstvo i UV OB Zadar istražilo pritužbe djelatnika i sindikata na mobing ?

3. Da li je ravnateljstvo i UV OB Zadar zatražilo očitovanje Darija Nakića u odnosu na sankcioniranje slučaja mobinga iz 2010. godine te nestanka dokumentacije vezane za taj slučaj iz arhive OB Zadar?”

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar