“Je li ravnateljstvo i UV OB Zadar istražilo pritužbe djelatnika i sindikata na mobing ?”

Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih, uputio je dopis ravnateljstvu i Upravnom vijeću zadarske Opće bolnice, a koji prenosimo u cijelosti.

Na Županijskoj skupštini održanoj putem maila 18.05.2020. godine zatražio sam stanku zbog mobinga nad medicinskim osobljem OB Zadar. Na to sam potaknut učestalim pozivima i zahtjevima za pomoć od strane zaposlenika OB Zadar. Nažalost po prvi put u ovom sazivu stanka nije odobrena, a do sada su stanke tražene za sve i svašta i po nekoliko puta u tijeku sjednice. To me navodi na zaključak da se mobing nad medicinskim osobljem OB Zadar želi pomesti pod tepih, prikriti. Iz obraćanja javnosti bivšeg ravnatelj OB Zadar i ministar zdravstva doc.dr. sc. Daria Nakića iščitava se da je glavna sestra Darija Katuša još 2010. godine sankcionirana nakon što je peticiju također zbog mobinga potpisalo i predalo svih 12 sestara sa gastroenterološkog odjela OB Zadar. Dario Nakić je ustvrdio da je činjenice i okolnosti navedenog slučaja (za koji je dokumentacija netragom nestala iz arhive OB Zadar) spreman posvjedočiti ravnateljstvu OB Zadar i UV OB Zadar.

Molim da mi ravnateljstvo OB Zadar i UV OB Zadar odgovori na slijedeća pitanja:

1. Glavna sestra Darija Katuša u nizu obraćanja javnosti obrušila se na svoje podređene, sindikalnog povjerenika, županijskog vijećnika i Darija Nakića. Za Darija Nakića je čak izjavila da je teatralan i silno voli publiku. Faktički mu je postavila dijagnozu Narcisoidnog poremećaja ličnosti ( eng . Narcissistic Personality Disorder – NPD ). U svojim obraćanjima Darija Katuša osim obračunavanja sa svim i svakim iznosila je navode o radu i funkcioniranju OB Zadar.Da li je Darija Katuša za svoje nastupe u javnosti imala odobrenje ravnateljstva i UV OB Zadar ?

2. Da li je ravnateljstvo i UV OB Zadar istražilo pritužbe djelatnika i sindikata na mobing ?

3. Da li je ravnateljstvo i UV OB Zadar zatražilo očitovanje Darija Nakića u odnosu na sankcioniranje slučaja mobinga iz 2010. godine te nestanka dokumentacije vezane za taj slučaj iz arhive OB Zadar?”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...