Dezinfekcija ruku i na plaži, u moru udaljenost 1,5 metara, 15 ljudi na 100 metara četvornih!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za kupanje u moru, rijekama, jezerima, na bazenima i u vodenim parkovima. Za prostore morskih i slatkovodnih kupališta maksimalan broj osoba kojima je dopušten istovremeni boravak određuje se prema načelu 15 osoba na 100 metara četvornih. Za sve posjetitelje i zaposlenike ‘savjetuje se da se pridržavaju pravila’ udaljenosti od 1,5 metra

Dezinfekcija ruku

Na razumnim razmacima te na vidljivim mjestima dezinfekcijskim sredstvom (npr. sredstva s deklariranim virucidnim djelovanjem prema uputama proizvođača i korištenje na koži).

Fizička udaljenost

Koncesionar treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (osigurati osobu koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što određeni gost više ne koristi ležaljku te prostori kupališta predviđaju druga sjedeća mjesta, njih je također potrebno rasporediti na 1,5 m udaljenosti.

Odlaganje otpada

U svim otvorenim prostorima kupališta, kao i na razumnim razmacima na otvorenim prostorima preporučuje se postavljanje kanti za otpatke s odgovarajućim poklopcima.

Korištenje vode 

Prilikom boravka u vodi održavati fizičku distancu od 1,5 m.

Uvjeti održavanje higijene sanitarnih čvorova

Potrebno je pojačati čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora svaka dva sata (a po potrebi i češće), kao i pojačati broj zaposlenika za dnevna čišćenja u svakom sanitarnom čvoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...