Dovršen očevid; Izuzeti dijelovi palog aviona i zapisi kontrole leta

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru proveo je očevid povodom pada vojnog školskog zrakoplova na područja sela Biljane Donje u okolici Zadra u kojem su tragično stradali piloti Marko Novković i Luka Jagatić.

Prema dosad utvrđenom, 7. svibnja 2020. oko 15,00 sati s aerobaze u Zemuniku uzletio je manji klipni, vojni zrakoplov tipa Zlin 242 L 403 s vojnom posadom pilotom (1989.) i kadetom (1995.) radi obučnog leta, a koji je oko 15,30 sati, iz zasad neutvrđenih razloga, pao na području sela Biljane Donje u okolici Zadra, kod kućnog broja 116, pri čemu su obje osobe smrtno stradale.

Očevid je počeo istog dana iza 18,00 sati u suradnji sa vojnom i civilnom policijom te je prekinut oko 22,30 sati, a nastavljen je idućeg dana, 8. svibnja oko 9,00 sati te je trajao do 15,45 sati. Po završetku većeg dijela očevida 7. svibnja, izvučena su tijela smrtno stradalih osoba i otpremljena na patologiju OB Šibenik. Tijekom očevida su izuzeti određeni dijelovi iz zrakoplova radi vještačenja, a zaprimljeni su i zapisi sa kontrole leta, te je izuzeta i sva potrebna dokumentacija tog zrakoplova.  Zrakoplov je nakon okončanja očevida, prevezen u hangar aerobaze u Zemuniku radi provođenja daljnjih radnji u cilju utvrđenja uzroka pada navedenog zrakoplova.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...