Dr. Žuveli potvrđena opomena pred otkaz zbog javnog istupa: “Ne znam što mi bi”

Nakon što se zadarski ginekolog Ivo Žuvela, koji radi u Domu zdravlja u Benkovcu, u medijima požalio kako njegova medicinska sestra i on nemaju adekvatnu zaštitnu opremu, od strane ravnateljice Doma, dr. Renate Bek izrečena mu je opomena pred otkaz.

Na istu se požalio, a nakon mjesec i pol dana dobio je očitovanje, odnosno, potvrdu o opomeni pred otkaz, budući da je Upravno vijeće Doma zdravlja zaključilo da je žalba neosnovana.

Dr. Žuvela o tome se osvrnuo na svom Facebook profilu.

“Ovim putem se iskreno ispričavam što sam svojim postom “velikom broju građana mogao izazvati zabrinutost, mogući strah pa i paniku, te sumnju u zdravstveni sustav” jer sam se usudio napisati da maske nisu adekvatne, reći da Stožer dobro radi svoj posao i da ne bih želio biti nositelj loših vijesti niti panike.

Također se ispričavam u ime ravnateljice jer joj se, uz navedeno, čini da je pročitala nešto što je preneseno od novinarke koja je to rekla iako ja to nisam rekao, ali da napišem očitovanje ako ja to nisam rekao koje će onda Upravno vijeće Doma zdravlja odbiti bez obzira jesam li ja to rekao ili ne.

Također se ispričavam jer sam prethodno “proizvoljno i neargumentirano” spomenuo župana Longina jer ne financira specijalizacije iz ginekologije i pedijatrije.

Ne znam što mi bi.

Stvarnost je sasvim drukčija-argumentirano mogu tvrditi da Zadar nema problem s ginekolozima i pedijatrima te nemamo razloga sumnjati u zdravstveni sustav u našoj županiji. Toliko nemamo razloga sumnjati da to i ne smijemo!! Ipak je ovo demokracija.

Zahvaljujem “kolegici” Radas Ražov što mi je otvorila oči, nije bilo potrebe spominjati WHO, Stožer, moju VSS, epidemiju, COVID-19… Jer ovi argumenti ne mogu biti politikantstvo, tko sam ja (ili bilo tko) da sumnja u zdravstveni sustav vođen takvim ekspertima.

Unaprijed se ispričavam ako sam i ovim postom izazvao paniku.
Idem se preventivno ispovidit.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...