Dva nova slučaja; Zadranin koji je bio u avionu sa zaraženim radnicima iz Švedske i jedan Biograđanin

Nakon 16 dana bez novozaraženih u Zadarskoj županiji imamo dvije pozitivne osobe. Do sada je testirano 2132 pacijenata. Ukupan broj zaraženih je 87, rekao je jutros na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković.

Ovo je upozorenje da je virus još tu, i da nema opuštanja, rekao je Vicković.

Kako je rekao epidemiolog Alan Medić, od jučer je ukinuta samoizolacija za ljude koji dolaze iz inozemstva. Do sada je isteklo 2987 nadzora, a 838 osobe u ovom trenutku su u samoizolaciji. Iznio je detalje o novooboljelim osobama, dvojici muškaraca, iz Zadra i Biograda.

Jedna je osoba bila u kontaktu s radnicima iz Švedske na letu iz Frankfurta 2. svibnja, nije bilo jasno odakle su  radnici dobili koronu s kojom su došli. U tom avionu je bilo 11 osoba iz Zadarske županije, svi su testirani, a jedna je pozitivna.

Druga je osoba iz Biograda, imao je blage simptome, nije tome pridavao pažnju, no njegov liječnik je inzistirao na testiranju. Odmah smo uhvatili njegove kontakte, šest obiteljskih, dok je zaraženi s aviona imao jedan kontakt, taxi vozača iz zagrebačke zračne luke u Zadar. Tragamo za tim čovjekom.

Ovo je druga faza epidemije, prvu smo jako dobro prošli i faza usporavanja je bila važna da skupimo dovoljno materijala, rekao je Medić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...