Cestitka_Uskrs

Dvojica zadarskih tinejdžera policiji “servirala” kradljivca bicikla; “Prepoznali smo bicikl našeg prijatelja i slijedili ga…”

Policijska izvješća svakim su danom sve deblja, a rijetko koja priča iz redova crne kronike ima sretan završetak. Da još uvijek ima mladih ljudi s osjećajem za pravdu najbolje nam dokazuje herojski čin dvojice 14-godišnjih mladića iz Zadra, koji su policiji servirali kradljivca bicikla.

Naime, kako nam priča jedan od njih, bila je to jedna svakodnevna vožnja biciklima kada su na Kolovarama, nedaleko zgrade bivše Poliklinike, uočili bicikl koji je nekoliko dana ranije ukraden njihovom prijatelju na Musapstanu. Odlučili su pratiti tamnoputog muškarca na ukradenom biciklu.

Prijatelju je ukradena bicikla na Musapstanu, a kako se radi o specifičnoj bicikli plave boje, odmah smo je prepoznali. Lopov je obložio biciklu najlonom, ali zaboravio je prekriti kočnice. Slijedili smo ga od bazena na Kolovarama do bunara u parku Vladimira Nazora. Tamo smo se zaustavili i pozvali policiju koja je ubrzo došla i blokirala promet. Uhvatili su ga, a dobio sam zagrljaj i ruku od policajaca koji su mi rekli da su ponosni na mene, ispričao nam je ovaj hrabri i skromni 14-godišnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...