Fain o turizmu: “Ni 2021. neće biti kao što je bilo 2019., moramo biti realni”

Kako spasiti turizam?

‘Prije mjesec, dva, da smo govorili da ćemo na ovaj datum govoriti o sezoni, otvaranju granica, protokolima…, bili bi više nego iznenađeni’, rekao je državni tajnik u ministarstvu turizma Tonči Glavina gostujući u emisiji HRT-a.

Predsjednik udruge putničkih agencija Tomislav Fain rekao je kako su putničke agencije koje se bave dalekim putovanjima prve osjetile masovna otkazivanja putovanja, nakon toga su krenula otkazivanja europskih putovanja.

‘Nama je promet nula, trenutno se ništa ne događa, dobivamo nešto rezervacija, ali ljudi čekaju što će se dogoditi, dodao je.

Fain je rekao kako je Vlada spasila likvidnost izglasavanjem zakona o vaučeru i moratoriju na povrate. Prvi dio smo, dodaje, prošli, sada očekujemo nastavak mjera i vidjet ćemo što će se događati.

‘Moramo biti realni i svjesni da nas čeka jedno teško razdoblje koje će potrajati… Ni 2021. to neće biti kao što je bilo 2019. Moramo biti spremni na to, moramo se pripremati, rekao je.

Dodao je kako će i neizvjesnost oko toga hoće li biti drugog vala utječe na rezervacije, polaže nade u “auto goste” i da će dolaziti mnogi koji će primjerice u četvrtak jesti u auto i doći u Hrvatsku jer im je blizu. Kaže da te goste čekamo i da se za njih moramo pripremiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...