Gavran, autoškola No1: “Mjerenje temperature i nošenje maski je poželjno, a vozilo će se provjetravati 15 minuta nakon svakog kandidata”

Stižu dobre vijesti za sve kandidate koji su željno i nestrpljivo iščekivali otvaranje autoškola.

Od ponedjeljka, u okviru popuštanja mjera, s radom kreću tečajevi i vožnje za nove generacije vozača.

Nakon stanke od skoro dva mjeseca nastavljamo s radom Odlukom Stožera civilne zaštite od 07. svibnja 2020., uz strogo pridržavanje mjera koje je propisao HZJZ, kazuje nam Danijel Gavran, ing. prometa, instruktor s dugogodišnjim iskustvom i vlasnik autoškole NO1 Bili Brig.

Obzirom na veliki protok ljudi kroz učionice, mjere predostrožnosti ne smiju se zanemariti.

Treba naglasiti da će se epidemiološke mjere provoditi za vrijeme predavanja na način da će se voditi evidencija o svakom polazniku, a kako su propisali iz Stožera civilne zaštite. Održavat će se razmak od 1,5 metra između kandidata, kako u prijemnom uredu, tako i u učionici. Prostor nakon svakog sata provjetravati 15 minuta, površine koje se često dodiruju kao sto su kvake, stolovi, stolice dezinficirat će prije i poslije nastave. Za vrijeme nastave preporuka je nositi masku, objašnjava nam.

Tijekom vožnje, prilikom koje se fizički ne može održavati distanca između instruktora i kandidata, preporučeno je nositi zaštitne maske.

Prije vožnje treba izvršiti dezinfekciju ruku. Nakon vožnje, površine kao što su upravljač, mjenjač i vrata dezinficiraju se, a vozilo se provjetrava 15 minuta. Preporuka kandidatu je nositi masku osim ako mu smeta za vrijeme vožnje te ne dovoditi sa sobom druge osobe na vožnju. U vozilu mogu biti samo kandidat i instruktor, a za vrijeme ispita i ispitivač uz korištenje zaštitne maske, kazuje.

Mjerenje temperature i praćenje pojave simptoma kod zaposlenika i kandidata, još jedna je mjera predostrožnosti za koju se Gavran zalaže.

Definitivno ćemo provoditi ove mjere i savjetovati kandidatima da učine isto. Što znači, prije posla ćemo izmjeriti temperaturu koja ne smije biti preko 37,2 a isto tako u slučaju akutne infekcije (curenje nosa, šmrcanje, kihanje) ne dolaziti na vožnju ili na posao ako je riječ o instruktoru ili predavaču, već se javiti nadležnom liječniku obiteljske medicine. Nastavak vožnje ili obavljanje poslova osposobljavanja može se provoditi samo uz razjašnjenu dijagnozu, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...