Glasovac: “Stožer se izgubio, tu se ne zna tko pije, tko plaća”

Gošća Newsrooma N1 bila je saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac. Osim povratka učenika nižih razreda u škole, komentirala je i najave o izborima u srpnju te izjave članova stožera o glasovanju onih kojima je određena mjera samoizolacije.

Otvaranje škola nazvala je potpunim fijaskom.

“Pokušaj povratka u škole je propao, država tu odluku nije dobro pripremila. Roditelji nisu osjetili sigurnost da pošalju djecu, a Vlada je htjela svaliti odgovornost na njih. Ovo je primjer kako odluke ne bi trebalo donositi”, rekla je Glasovac.

Dodaje, ovo je politička odluka i jasno je da naš život mora ići dalje te da se u sklopu mjera otključavanja gospodarstva pojavilo pitanje kuda će s djecom roditelji koji rade. No, politika to nije napravila promišljeno.

Školu na daljinu u početku je ocijenila uspješnom, prvenstveno zbog velikog tereta koji su na sebe preuzeli nastavnici i učitelji te roditelji koji su pomagali svojoj djeci.

“Zadnja dva tjedna sustav obrazovanja na životu održavaju nastavnici, učitelji i roditelji jer se Ministarstvo obrazovanja raspalo, danas je pao sustav prilikom pisanja probnog eseja”, rekla je Glasovac.

Što se samih parlamentarnih izbora tiče, koji će po svemu sudeći biti već ovog ljeta, Glasovac kaže kako još ni s kime nije razgovarala o svojoj poziciji, a osvrnula se i na jučerašnju izjavu člana Stožera Krunoslava Capaka koji je rekao da bi na birališta mogli i građani kojima je određena mjera samoizolacije, ako budu nosili maske i poštivali preporuke.

“To je suludo, prije mjesec dana ih se nazivalo bioteroristima i financijski ih se kažnjavalo, a sada ih se dovodi u situaciju da izlaze na birališta. Ista situacija je s maturantima koji su u samoizolaciji. Tu se ne zna tko pije, tko plaća. Stožer se izgubio u bespućima političko-stručnih uloga i služe kao paravan Vladi. Imaju dignitet struke, no Vlada svoje političke odluke pokriva objašnjenjima da je to preporuka struke. Sve dobro što su u mjesec i pol dana napravili, u zadnjih pet dana gube taj kredit i vjerodostojnost brzinom munje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...