“Glavna sestra Darija Katuša iživljava se nad osobljem, zbog prepravljanja terapijskih lista dobila je opomenu pred otkaz”

Vijećnik Marko Pupić Bakrač je u ime kluba Akcije mladih i MOST-a zatražio stanku na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Kako je rekao, razlog je mobing koji se vrši nad medicinskim osobljem Opće bolnice Zadar.

“Za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 medicinske sestre osim što su bile izložene opasnosti da zaraze virusom sebe i svoje obitelji, konstantno su bile maltretirane od strane glavne sestre Darije Katuše koja ih je tjerala da koriste stare i nove godišnje za vrijeme izolacije, upisivala im dane godišnjeg retrogradno bez njihovog pristanka, prijetila im premještajima i otkazima ako se suprotstavljale njezinoj protuzakonitoj samovolji. Ovaj slučaj je vrhunac iživljavanja Darije Katuše nad medicinskim sestrama koji traje već duže vremena, točnije od dana njezinog imenovanja za glavnu sestru. Medicinske sestre i predstavnici sindikata su se zbog učestalog i kontinuiranog mobinga višekratno usmeno i pismeno obraćali ravnateljstvu i Upravnom vijeću koji se odbijaju očitovati o brojnim slučajevima mobinga od strane Darije Katuše a kamoli što poduzeti.

Nakon što nitko od odgovornih nije reagirao i stao u njihovu zaštitu u posljednje vrijeme kao županijski vijećnik i sam sam više puta kontaktiran sa zahtjevima za iznošenjem problema u javnost. Očigledno da Darija Katuša uživa političku zaštitu Božidara Kalmete sveca zaštitnika nasilnika, lopova i kriminalaca pa može raditi što je volja. Kako Darija Katuša uživa političku zaštitu svjedoči i to da ista nikada nije smjela biti imenovana za glavnu sestru. Naime Darija Katuša je u svom radnom vijeku kao medicinska sestra dobila više opomena pa i opomenu pred otkaz zbog mobingiranja podređenih i prepravljanja terapijskih lista pacijentima (isključivo posao liječnika). Opomenu pred otkaz izrekao joj je tadašnji ravnatelj Dario Nakić.

Uz opomenu pred otkaz donesena je i odluka kako u budućnosti ne smije biti rukovoditelj niti jedne službe u O.B Zadar. Sva ta dokumentacija pospremljena je u bolničku arhivu. Međutim bolnicom se ne rukovodi iz bolnice nego iz partije pa je u Medulićevoj donesena odluka da će Darija Katuša biti postavljena za glavnu sestru u OB Zadar. Kako bi se to moglo provesti Iz bolničke arhive otuđena je predmetna dokumentacija kojoj se gubi svaki trag. Iako su sa navedenim činjenicama upoznati svi pa i ravnateljstvo OB Zadar Darija Katuša je imenovana za glavnu sestru na kom mjestu nastavlja sa svojom kaubojštinom i samovoljom a njezinim imenovanjem započinje kalvarija medicinskih sestara u OB Zadar. Darija Katuša je jedno vrijeme radila i kao medicinska sestra na pulmologiji gdje je šef tada bio dr Željko Čulina današnji ravnatelj OB Zadar.

Zbog njezinog ponašanja i samovolje dr. Željko Čulina je tražio citiram: da mu maknu tu spodobu sa odjela ili će sam dati otkaz. Njegovom zahtjevu je udovoljeno. Dakle kad je on imao problema sa njom i kad je njegova koža bila u pitanju reagirao je odrješito i žustro sada kada treba zaštiti svoje medicinske sestre pravi se grbav, sve zna, sve mu je poznato a ništa ne poduzima. Kao poslušni stranački vojnik ne usudi se suprotstavljati i dovoditi u pitanje odluke partijskih autoriteta. To što se događa u OB Zadar sramota je za bolnicu i sve nas”, rekao je Pupić-Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...