Godina se pada tek s pet jedinica; Sindikat: “Divjak šalje poruku da se i bez učenja može završiti razred”

Učenici nižih razreda ne mogu pasti razred, svi drugi gube godinu tek s 5 jedinica.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je uputila učiteljima i nastavnicima još jednu lošu poruku i još jednom ih uvrijedila, tvrdi sindikat.

Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) su ustvrdili da su u “ovim teškim vremenima” učitelji i nastavnici ulagali nevjerojatne napore kako bi održali što kvalitetniju nastavu, a jednako tako kako bi što kvalitetnije vrednovali rad učenika.

“U ovim nenormalnim uvjetima svi učitelji i nastavnici svjesni su manjkavosti nastave na daljinu, kao i nemogućnosti objektivnog vrednovanja učenika  i svi će voditi računa da učenici budu pravedno ocijenjeni i vrednovani”, ističe sindikat.

Dodaje kako će upravo iz tih razloga mnogi učitelji i nastavnici ovoga puta donekle ublažiti svoje kriterije.

Sindikat smatra da se “ministrica sada postavlja kao zaštitnik loših učenika od ‘zlih’ učitelja i nastavnika, a zapravo šalje poruku kako se i bez učenja može uspješno završiti razred”.

“Ministrica je u vrijeme krize najprije uvrijedila učitelje razredne nastave, jer prema njenom mišljenju oni zapravo ne rade gotovo ništa, a prava se nastava odvija na Trećem programu HRT-a”, tvrdi NSZŠH.

Dodaje kako su učitelji razredne nastave, prema mišljenju ministrice Divjak, trebali samo davati zadaće vezane uz nastavu na Trećem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...