Hrvatska potukla konkurenciju na najvećem svjetskom natjecanju maslinovih ulja

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World Olive Oil Competition održanom u New Yorku, hrvatski proizvođači maslinovog ulja ostvarili su veliki uspjeh pokupivši čak 34 medalje od 60 poslanih uzoraka.

“Divovi maslinarstva, Španjolska i Italija su veliki pobjednici ovogodišnjeg natjecanja, međutim relativno mala hrvatska industrija premium maslinovih ulja je svojom dosljednosti pobijedila obje zemlje. Od 60 ulja čak su 34 osvojila zlatnu ili srebrnu medalju. Postotak hrvatskih dobitnika je 57 posto, što je najviše na svijetu, piše Time Out a prenosi Pun kufer.

Među pobjednicima se istaknuo i istarski OPG Turinela osvojivši zlatnu medalju za svoje ulje Turinela. Ova nagrada dokaz je vrhunske kvalitete koju prepoznaju i svjetski stručnjaci.

“Naš maslinarski put započelo je prije 10 godina. Posvetili smo se kvaliteti bez kompromisa, nadajući se da ćemo jednog dana biti među najboljima. I evo nas! To nas dodatno motivira da težimo izvrsnosti i u godinama koje dolaze – ističe Aurora Volarević, vlasnica OPG-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...