Iznajmljivači na mukama; Morat će povećati cijenu zbog troškova čišćenja?

Apartmani se spremaju, ali za koga i kada – još je neizvjesno. No, ono što je jasno da će troškovi čišćenja iznajmljivačima znatno porasti.

“Morat ćemo uložiti dodatno u dezinfekcijska sredstva, što se malo kosi i s politikom cijena unutar smještajne jedinice… Tako da mislim da bismo trebali staviti neku dodatnu cijenu za čišćenje s ovom narednom sezonom upravo da bi gostima osigurali siguran boravak”, kaže Barbara Marković, vlasnica apartmana za RTL.

Na spremanje će se trošiti više vremena i sredstava, ali agencije za čišćenje ne vjeruju da će njihov rad poskupjeti.

“Troškovi će rasti, ali kakvo će biti stanje, bojim se da neće biti posla. I bojim se rada na crno koji je u mojoj djelatnosti slabo kontroliran”, ističe Mira Barbarić, vlasnica obrta za čišćenje.

Preporuke na nekim platformama prilično su zahtjevne, no iznajmljivači se nadaju da takve mjere neće biti u Hrvatskoj.

“Većinom su mi “last minute” rezervacije, rijetko su na pet, sedam ili deset dana. U mom slučaju, mogu staviti ključ u bravu ako dođu restrikcije o 72 sata ili više nakon svakog gosta. Smatram da je i većini mojih kolega tako”, ističe Fani Bošnjak, vlasnica apartmana.

Idući tjedan donijet će se mjere za turizam, u ugostiteljskim objektima i smještaju.

“Možemo se prilagoditi, bez nekih plekisglasa silnih, građevinskih intervencija, bit će bitna udaljenost, dobra dezinfekcija… I te stvari tu će se pridodati najviše pažnje”, naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...