Kako bi mogli izgledati letovi nakon koronavirusa? Prozirne pregrade, obrnuta sjedala, maske…

Ne možemo sa sigurnošću znati što će se događati u zrakoplovstvu no znamo da, kada se ukinu mjere uvedene zbog pandemije covida-19, vaše putovanje avionom vjerojatno neće sličiti posljednjem, prenosi njemačka novinska agencija.

Neke kompanije od svojih će stjuardesa tražiti da nose maske. JetBlue traži maske i za putnike, no i ako to vaš prijevoznik ne zahtjeva vi bi ih ionako možda htjeli nositi.

Kod nekih prijevoznika vidjet ćete upražnjena sjedala u sredini kako bi se držao razmak između putnika.

Ako smanjenje popunjenosti neće biti ekonomski održivo talijanska tvrtka Aviointeriors ima nekoliko prijedloga.

Jedan je drugačija postavljena sjedala nazvana Janus, u kojima je središnje u redu od tri sjedala obrnuto u odnosu na druga uz prozirne pregrade kako ne bi dijelili zrak sa suputnicima.

Drugi je nazvan Glassafe i sliči na okomite pregrade među sjedalima kakve se postavljaju kao zaštita na vitrinama sa salatom.

SimpliFlying u svom izvješću sugerira i dezinfekciije prije leta, uključujući dezinfekciju posuda na traci za sigurnosni pregled te vaše torbe.

Neki stručnjaci predlažu uvođenje “zdravstvene putovnice” koja bi bilo nešto poput potvrde o cijepljenju koju su putnici nekada morali nositi. Ona bi mogla potvrđivati da ste preboljeli covid-19, bolest koju izaziva novi koronavirus, ili da ste cijepljeni.

Ako vam ovo zvuči previše, uzmite u obzir da kompanija Emirates testira uzorke krvi svih putnika prije ukrcaja, po medijskoj kući U.S. News and World Report, a rezultati se dobiju u 10 minuta. Testiranjem krvi se utvrđuje ima li ta osoba antitijela na koronavirus a ne ima li covid-19, napominje U.S. News.

A koja je cijena?

Strahoviti gubici koje će aviokompanije pretrpjeti ove godine vode logičnom pitanju: hoće li viša cijena avio-karte biti dio strategije oporavka zrakoplovstva?

Možda ne odmah, kaže Seth Kaplan, analitičar zrakoplovstva iz Washingtona.

“Vjerojatnije je da će biti jeftine jer smo očito u recesiji” a kompanije će možda trebati privući natrag putnike, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...