Kako će izgledati šišanje? “Mušteriji ćemo masku zalijepiti flasterom”

U drugom koraku popuštanja mjera koji je stupio na snagu danas, omogućen je rad i djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, poput frizera, kozmetičara, brijača i pedikera.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) uoči druge faze relaksacije donio je preporuke usmjerene na sprječavanje i suzbijanje epidemije kojima se detaljno uređuje rad frizerskih i kozmetičkih salona, brijačnica, kao i salona koji se bave tetoviranjem, manikurom i pedikurom.

Građani su od jutra pohrlili k frizerima i frizerkama, koji nisu radili više od mjesec dana.

Frizerka Iva Devrnaj očekuje pad prometa za trećinu, u odnosu na vrijeme prije epidemije, donosi N1.

Problem s uzimanjem podataka

“Spremni smo. Mušterije ulaze u salon, dezinficiraju ruke. Nakon mušterije imamo 15 minuta vremena za čišćenje i dezinfekciju. Navala je velika”, kaže nam.

“Najveći nam je problem s uzimanjem podataka o mušterijama. Ne znamo ni koje podatke trebamo uzimati i što je sa zaštitom podataka, ali mislim da ćemo u ovom tjednu sve saznati”, dodaje Devrnaj.

Pad prometa

“S obzirom da ćemo dosta vremena trošiti na dezinfekciju prostora, i s obzirom na ograničen broj klijenata, očekujem promet manji za trećinu”, kazala je.

Ona će, kaže, masku nositi cijelo vrijeme, kao i klijenti i klijentice kojima će masku zalijepiti flasterom, kako bi ih mogla šišati, napraviti frizuru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...