Kako će nam izgledati boravak na plaži? “Neće biti ručnik do ručnika”

Ovo ljeto na hrvatskim plažama nećemo gledati gužve i ljude nagurane jedne do drugih. Dva su razloga, manji broj turista i epidemiološke mjere fizičke udaljenosti.

Ručnik do ručnika, ili ležaljka do ležaljke odlaze u prošlost. Koncesionari na plažama morat će osigurati razmak. Najpoznatija dubrovačka plaža jučer je bila prazna, ali lijepo vrijeme učinit će svoje.

“Mi ćemo se prilagoditi uvjetima koje su dali iz stožera. Prema tome ćemo organizirati i rad na plaži i primanje gostiju, i domaćih i stranih. Naši zaposlenici koji inače održavaju čistoću i red na plaži tako da je sve to pod kontrolom, samo da gosti dođu”, rekao je za Novu TV Ile Topuzović, koncesionar plaže Banje.

Za intervencije i obilazak plaža spremni su i dubrovačkom komunalnom redarstvu.

“Ako odluka nacionalnog stožera bude donesena u smislu da će komunalni redari obavljati određenu vrstu posla u smislu socijalne distance samih kupača onda ćemo naravno istu poštivati, sukladno našim ovlastima”, rekao je Miho Šutalo, voditelj komunalnog redarstva Grada Dubrovnika.

Nema ručnika do ručnika

Redova za ulazak u more ili vodu neće biti, ali svi će trebati paziti na razmak i biti odgovorni.

“Bitno je da se ne prilazi blizu ljudi jer se prilikom plivanja i ronjenja oslobađa aerosol. Sve će biti isto kao prije, samo neće biti ručnik do ručnika i ležaljka do ležaljke. Uz mjere fizičkog distanciranja vjerujem da ćemo uživati u moru”, kaže ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...