Livaković odlazi iz Dinama? “‘Spreman sam za idući korak, idem svojim putem…”

Dokapetan Dinama i prvi golman hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković dao je intervju za Sportske novosti u kojem je otkrio kako bi uskoro mogao napustiti maksimirski sastav. Livaković je u Dinamo stigao još 2015. godine iz NK Zagreba, a iako ima tek 25 godina, iza njega je već impresivan broj utakmica na visokom nivou.

Livaković je za Dinamo branio u 130 utakmica, a u njih čak 67 nije primio gol. Za Hrvatsku je branio u devet utakmica, a uskoro bi mogao otići iz HT Prve lige.

‘Spreman sam za idući korak. Lijepo je meni u Dinamu, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati na prijelaznom roku’, rekao je Livaković pa otkrio da bi teško mogao ostati u Dinamu do kraja karijere poput Dražena Ladića:

‘Druga su vremena. Rijetko koji igrač provede karijeru u jednom klubu. Imam ambiciju dokazati se na visokoj razini i vidjeti što mogu, a i Dinamo živi od prodaje igrača. Svi smo svjesni da će jednoga dana doći vrijeme za rastanak.’

Livakoviću se ipak ne žuri, a ne žali ni što nije prihvaćena ponuda Montpelliera koji ga je želio dovesti.

‘Ma ne žalim za tom ponudom jer je ova sezona bila i za mene i za klub odlična. Sve u životu se događa s razlogom’, rekao je Livaković.

Naravno, najviše ga privlače lige Petice…

‘Svima nama su lige Petice neka potajna želja. Tamo se igra najbolji nogomet. Hoće li to biti Engleska, Španjolska ili Njemačka, manje je važno. Sve usporedbe su nezahvalne. Imam svoj put koji slijedim i pokušavam što više biti svoj. Proučavam najbolje golmane svijeta jer nisu slučajno u tom statusu, ali imam svoj put’, kaže Livaković.

U Dinamu je nedavno došlo do velike promjene trenera i stručnog stožera što je posljedica krize izazvane odbijanjem smanjenja plaće zbog koronavirusa. Livaković je otkrio koliko je to utjecalo na atmosferu u svlačionici.

‘Imali smo svoj stav, a ljudi iz kluba svoje razloge. Logično je da bude nesporazuma ako nemamo iste stavove. Brzo smo se dogovorili kada smo sjeli za stol, a o detaljima je sve rekao Ademi i stojim iza kapetana. Vrijeme je da to poglavlje zatvorimo i okrenemo se budućnosti. Puno toga smo napravili na krilima te atmosfere i nisam primijetio da je nešto od toga izgubljeno. Ako i jest, brzo ćemo to vratiti. Jedva čekamo početak prvenstva.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...