Lokalna vlast u Vrsima izdvojila pola milijuna kuna za gospodarski oporavak

Koronavirus polako jenjava u cijeloj Hrvatskoj, život se iz dana u dan vraća u “novu” normalu. Mještani Vrsi shvatili su ozbiljnost situacije i sukladno tome poštivali sve odredbe nadležnih institucija. Odlukom nacionalnog stožera igrališta i sportski tereni od danas ponovno otvaraju svoja vrata. Za one koji žele uživati u cvrkutu ptica, mirisu mora tu je borova šuma i lokalitet prema otoku Zečevu koje svakodnevno posjećuju brojni šetači i biciklisti. Ugostitelji uređuju svoje objekte i terase, a iznajmljivači pripremaju smještaj nadajući se kako će barem srpanj i kolovoz biti povoljni za turizam s obzirom da većini stanovnika općine sezona označava životnu egzistenciju.

Nažalost, nakon zdravstvene slijedi ekonomska kriza. Država je u ožujku izdvojila preko milijardu i pol kuna za poduzetnike čije poslovanje nije moguće tijekom „Corona situacije“. Koje poteze će u ovoj situaciji povući lokalna vlast u Vrsima upitali smo načelnika Luku Perinića.

Za sjednicu Općinskog vijeća pripremili smo prijedlog kojim bi se osiguralo pola milijuna kuna iz proračunskih sredstava za ublažavanje ove ekonomski, vrlo nepovoljne situacije. Iako moram napomenuti kako se Općina Vrsi nalazi u izrazito dobroj financijskoj situaciji tako da nećemo imati problema s troškovima, govori načelnik Perinić.

Općinski službenici svakodnevno marljivo i požrtvovno rade na novim projektima za rast i boljitak cijele zajednice. Potpisan je ugovor o obnovi igrališta Gusterna s tvrtkom Edel sport d.o.o. iz Zagreba. Radovi trebaju startati idući tjedan, a završetak se očekuje tijekom lipnja. Projektom obnove igrališta, potiče se mlade na bavljenje sportom te promovira timski i sportski duh.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...