Manje od 10 kuna: Sastojak za najhrskaviju pohanu piletinu

Škrobno brašno je jedna od onih namirnica koje je uvijek korisno imati u kuhinji. Osim što će spasiti rijetki umak ili uskočiti kad želimo pripremiti domaći puding, taj je bijeli prah tajna najhrskavije pohane piletine.

U kombinaciji s oštrim brašnom, jestivi škrob sprečava razvijanje glutena te pomaže u upijanju viška tekućine. Da bi meso bilo sočno iznutra, a hrskavo izvana, sve što trebate je zamijeniti četvrtinu brašna s jestivim škrobom.

Piletinu prije pripreme posolite i ostavite najmanje pola sata, a može i dulje, preko noći. Neki kuhari meso preko noći mariniraju u mlaćenici kako bi dodatno omekšalo. Osim toga, meso izvadite na vrijeme iz hladnjaka kako bi se zagrijalo na sobnu temperaturu. Da piletina bude hrskavija u smjesu s jajima dodajte i malo votke ili nekog drugog alkohola koji će brzo ispariti, a iza sebe ostaviti hrskave slojeve.

U smjesu s brašnom slobodno ubacite i začine poput češnjaka i đumbira u prahu, dimljene paprike, soli i papra kako bi meso bilo aromatičnije. Mirisnom mješavinom možete prethodno i natrljati pile. Umjesto cijelih jaja neki kuhari dodaju samo bjelanjke kako bi se smjesa bolje zalijepila za meso i bila čvršća pa isprobajte i taj trik, piše Pun kufer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...