Markotić: “Koliko bi policajaca trebalo da ganja turiste po plaži i prati kako će se ponašati?”

Na jučerašnjoj konferenciji Nacionalnog stožera otvoreno je nekoliko zanimljivih tema.

Govorilo se o turizmu, nadzoru stranih gostiju, ali i privatnim druženjima u kućama.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, dodala je da ne stoji ‘fama oko testiranja’, pa ni u slučaju turista.

– Čak i tamo gdje nisu uvodili mjere izolacije, trebao je puno bliži kontakt da bi se zaraza prenijela. Ne možete glumiti policiju cijeloj naciji, svim turistima koji će ući u državu. Mislim da je svaki normalan čovjek već osvijestio kako se treba ponašati. Nikakve restriktivne mjere gdje ćete vi naganjati turiste po plaži – koliko bi trebalo policajaca da ih ganja po plaži i prati kako će se oni ponašati. Jednostavno, odgovorno ponašanje koje očekujemo. Vjerujem i da će se stranci kojima je stalo da ostanu zdravi ponašati odgovorno, rekla je Alemka Markotić.

Nadovezao se na nju ministar Gari Capelli.

– Mislim da ljudi shvaćaju da su putujući po svijetu u riziku, rekao je dodajući da je najveća vrijednost stvorena u zadnja dva mjeseca, s tim što je Hrvatska najprepoznatljivija po svom pristupanju epidemiji.

– Ako se nešto desi, imamo razrađen zdravstveni sustav, zaključio je uz napomenu je kako imamo šest aerodroma i bolnica koje su spremne za prihvat zaraženih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...