“Moramo biti oprezni, virus je još tu, a vrlo lako može nam doći i iz izvana”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak prisustvovao je sjednici Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Rečenicom da među nama više ne cirkulira virus i da imamo jednu od najboljih epidemioloških situacija u svijetu, Capak je s puno optimizma govorio o aktualnom epidemiološkom stanju u Hrvatskoj, iako kod njega opreza nikad ne manjka.

“Moramo i dalje biti oprezni jer virus je još tu, a vrlo lako može nam doći i iz izvana. Zbog turističkih motiva trenutačno smo najotvorenija država u Europi, a stanje u našem okruženju nije sjajno – Njemačka, Francuska, Španjolska, pa žarišta u Južnoj Americi, sve nam to sugerira oprez”, upozorio je Capak, piše Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...