“Na brzinu se pokušava kupiti zgrada za biogradsku školu koja već ima zemljište za to. Ovo su nove Mocire”

Vijećnici SDP i DSU protive se elektroničkom načinu održavanja sjednice Županijske skupštine koja je zakazana za 18. svibnja. Kako navode, nije propisana mogućnost održavanja elektroničkih sjednica već samo iznimno radi donošenja odluka koje ne trpe odgodu.

Predlažu da se sjednica održi izvan sjedišta Županije.

– Smeta nam što je razvidno da će usprkos našem službenom dopisu sjednica održati, rekla je SDP-ova Renata Sabljar Dračevac uz napomenu kako je sjednica sazvana protivno odredbama Poslovnika nezakonita, a doneseni akti ništetni.

– U isto vrijeme kada su otvoreni ugostiteljski objekti, škole, trgovački centri, održavaju se mise, a Capak je rekao da u slučaju izbora čak i oni koji su u samoizolaciji mogu samo s maskom izaći na izbore. Kome se mi rugamo u ovoj cijeloj parodiji?, upitala se Sabljar-Dračevac, dodajući da smo istu situaciju imali jučer na Gradskom vijeću, a jutros u Biogradu.

Kako je rekla, puno je problema u Biogradu.

– Na dnevnom redu Županijske skupštine je davanje suglasnosti školi u Biogradu za dizanje kredita i kupnju nekretnine, za što bi Županija služila kao jamac. Ne možemo prihvatiti ovakav projekt, radi se o novim Mocirama. Ovo je novac građana koji se ne može bacati na ovakav način. Oni žele kupiti zgradu koja je rađena kao uredski prostor i u nju staviti obrazovnu ustanovu. Zgrada košta 4.6 milijuna, a vještak je vrijednost procijenio na temelju komparacije sa zgradama u Zagrebu. Nije upisana u katastar, lokacija je u K2 području, što je komunalno-servisna zona. Prostornim planom Biograda predviđeno je da se nova škola napravi kraj stare u D3 prostoru, gdje već postoji zemljište za to, istaknula je Sabljar Dračevac.

– Zgrada je u visokoj fazi izgradnje, a za dovršetak treba još 500 tisuća kuna. U sklopu postojeće škole postoji prostrani teren na kojem se za ovih 5 milijuna kuna može izgraditi adekvatna zgrada. Ovaj objekt je već 5 godina na tržištu i nitko se nije odlučio kupiti ga. Na brzinu kupujemo taj objekt, koji nam ne odgovara, i to od privatne firme po cijeni koja je bila prije korona krize. Ovakva cijena za nešto što čovjek ne može prodati pet godina?! Ovdje stvarno nešto nije u redu. Odluka se ne smije donijeti, poručila je Sabljar Dračevac.

Županijski vijećnici neće bojkotirati sjednicu kao što su to napravili njihove stranačke kolege iz Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...