Na koronu se možete testirati i bez uputnice, evo koliko ćete morati platiti

Sve češće se čuje da će za putovanja trebati potvrda da niste zaraženi koronavirusom. Pomorcima za ukrcaj na brod, primjerice, takva potvrda već treba, a mogu se čuti i najave da će Hrvatska tražiti od turista da na granicu dođu s takvom potvrdom.

Štampar se tiho ubacio u posao

Od početka epidemije mnogi su se raspitivali, zabrinuti za svoje zdravlje, mogu li se negdje testirati bez liječničke uputnice i ako nemaju simptome bolesti. Spremni su bili za to platiti, ali se govorilo da je to nemoguće i da testovi koji se mogu platiti nisu dovoljno pouzdani. Međutim, bez ikakve najave ili obavještavanja javnosti Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar bacio se u biznis s testiranjem na covid, uz plaćanje.

Rezultati u roku od 24 sata

“Test košta 1506 kuna. Ne trebate se najavljivati. Samo dođite u naš drive-in s maskicom, uzet ćemo vam bris i podatke i rezultati su gotovi za 24 sata”, rekli su Indexu u Andriji Štamparu. Testiranje se radi istim testovima kao i kada dođete s liječničkom uputnicom pa je i pouzdanost jednaka. Jedina razlika je što nakon testiranja, ako dolazite svojom voljom i bez uputnice, morate na blagajnu da biste platili test.

Primaju kartice, rade i nedjeljom

“Sve primamo. I gotovinu i kartice”, rekli su u Andriji Štamparu.

Osim što su vrlo fleksibilni oko plaćanja, u Andriji Štamparu imaju i prilično raskošno radno vrijeme. Rade, naime, sedam dana u tjednu od 7.30 do 19 sati pa svatko tko želi platiti 1500 kuna i doznati svoj covid-status to može napraviti brzo, jednostavno, ali ne baš jeftino.

Uz to, čini se da Štampar ima i popriličnu maržu na svoju uslugu. Ministar zdravstva Vili Beroš, naime, više je puta rekao da pouzdani test na covid-19 košta oko 100 eura, odnosno cca 750 kuna. U Štamparu, dakle, uslugu testiranja i rad laboratorija naplate još toliko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...