NAJNOVIJE Zadranka ipak nije ponovno pozitivna, dr. Medić objasnio što se dogodilo

Kako javlja Stožer civilne zaštite Zadarske županije, pacijentica koja je jučer testirana na koronavirus i kojoj je nalaz bio pozitivan, nakon jutrošnjeg retestiranja dobila je negativan nalaz.

U nastavku donosimo izvješće voditelja službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr.sc. Alana Medića:

„Pacijentica  u dobi od 71 godine je bila razvila simptome COVIDA-19 te je prvi nalaz testa 4. travnja 2020. bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je  24. i 26. travnja 2020. te su rezultati testiranja bili negativni.

Pacijentica se 27. svibnja 2020. javila u Opću bolnicu Zadar radi subfebriliteta.

S obzirom da se u Općoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu vrši testiranje na COVID-19, pacijentica je testirana i nalaz testiranja bio je pozitivan.

Danas, 28. svibnja 2020., testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan.

Još jedan pacijentičin uzorak upućen je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji. Pacijentica je dobrog zdravstvenog stanja.

Poduzete su sve protuepidemijske mjere prema pacijentičinim bliskim kontaktima koji su, radi predostrožnosti, stavljeni pod zdravstveni nadzor.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...