NP Paklenica ponovno otvoren, na Plitvičkim jezerima drastično snizili cijene

Nacionalni park Paklenica od danas je ponovno otvoren za posjetitelje. Radno vrijeme Ulaza 1 u kanjonu Velike Paklenice je od 6:00 do 20:30 sati.

Sukladno mjerama održavanja socijalne distance za sada je moguć posjet Parku isključivo za individualne posjetitelje.

“Molimo da se prilikom posjeta Parku pridržavate mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda:

Fizička distanca. U nacionalnim parkovima i parkovima prirode preporučuje se da posjetitelji održavaju fizički razmak od 1,5 metra tijekom boravka, izuzev ako se radi o članovima iste obitelji kada nije potrebno da članovi iste obitelji održavaju razmak od 1,5 metra tijekom boravka na otvorenom. Potrebno je obratiti pažnju da se izbjegava grupiranje na jednom mjestu.

Što češće perite ruke i koristite sredstva za dezinfekciju ruku.

Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta, jer tim putem virus može ući u tijelo. Kihanje/kašljanje. Čuvajte higijenu zraka na način da kašljete ili kišete u savinuti lakat ili papirnatu maramicu te odmah potom bacite papirnatu maramicu u kantu za otpatke koja ima poklopac.

Maske za lice. Nošenje medicinske maske obavezno je ako imate respiratorne simptome. Prije i nakon uklanjanja maske s lica obvezno je provesti higijenu ruku (pranje ili dezinfekciju). Kako bi zaštitili sebe i druge preporučeno je korištenje maski i rukavica, pogotovo u zatvorenim prostorima te na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi (ulazna recepcija, info punkt, WC i sl.).

Ako imate simptome respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, grlobolja, povišena tjelesna temperatura, kratak dah): ostanite kod kuće i javite se telefonom (ili e-porukom) izabranom liječniku.

Preporučujemo da osobe starije od 65 godina te osobe s kroničnim nezaraznim bolestima izbjegavaju posjećivanje i ulaženje u prenapučena javna područja ili mjesta.

Radujemo se Vašem dolasku”, poručuju iz NP Paklenica.

Budući da su svi nacionalni parkovi otvorili svoja vrata, i iz NP Plitvička jezera pozivaju da im se pridružite i uživate u čarima Parka.

Iako je početkom ožujka najavljen porast cijene karata, došlo je do znatno većeg pada cijena.

Tako će odrasli u periodu od 11. svibnja do 24. svibnja ulaznicu platiti 50 kuna, a od 25. svibnja do 18. lipnja 90 kuna.

U prvom razdoblju će studentima cijena biti 30, a djeci od 7-18 godina 25 kuna dok će u drugom razdoblju za studente ulaznica koštati 55, a za djecu 25 kuna.

Veći porast cijene očekuje se od 19. lipnja i trajat će do 12. srpnja. Cijena za odrasle bit će 200 kuna, za studente 125, a za djecu 70 kuna.

U cijelom pak razdoblju djeca mlađa od 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% imaju gratis ulaz u nacionalni park.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...