O skinutim ležećim policajcima pisali smo prije 93 dana, nadležni su zažmirili i ‘amenovali’ jurnjavu gradskim cestama

Pitanja sigurnosti prometnica, ažurnosti nadležnih i kontrole policije, nažalost, otvaraju se tek kada se prerano ugase mladi životi. Sugestije i prijedlozi kako spriječiti tragedije ostaju tek predmet diskusije.

Do kada?

Nakon pogibije dvojice mladića na Liburnskoj obali u Zadru, koji su prema najnovijem izvješću sudskog vještaka vozili između 110 i 120 kilometara na sat, brojni naši sugrađani otvoreno su progovorili kako u večernjim satima svjedoče utrkivanju u širem centru grada. Jedan od faktora koji omogućuje jurnjavu cestama jesu skinuti ležeći policajci.

Postavljaju se, čini se, tek “kozmetički”, kako bi se zadovoljile formalnosti. Jednom skinuti, rijetko se vraćaju u prvobitno stanje.

I sami smo se uvjerili u to.

Prije više od tri mjeseca, 5. veljače donijeli smo tekst naslova “Tko će voziti 30 na sat? Ležeći policajci skinuti nakon samo tjedan dana”.

Do danas, a prošla su točno 93 dana, nitko od mjerodavnih nije reagirao i ispravio učinjeno. Ispred škole, na jednosmjernoj cesti u sklopu koje je i pješačka zona, “policajci” bi s razlogom trebali usporavati vožnju.

Radi vožnje na papučici gasa, razmonirane ležeće policajce pronašli smo i na Uskoku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...