Cestitka_Uskrs

Objavio fotografije silovane maloljetnice; Vlasniku Hrvatskog tjednika prijeti do tri godine zatvora

Podignuta je optužnica protiv Ivice Marijačića, vlasnika i urednika Hrvatskog tjednika, opskurnog lista koji je 24. listopada prošle godine šokirao javnost naslovnicom s fotografijom maloljetne žrtve zločina koji je zgrozio Hrvatsku, tvrdeći da je silovanje zapravo bilo dobrovoljni seks. Uz senzacionalistički naslov, na naslovnici su objavljene i golišave fotografije na kojima se navodno nalazi zlostavljana djevojčica.

“Mučni slučaj grupnog silovanja 15-godišnje djevojčice u okolici Zadra je izmišljen, a djevojčica nije žrtva sedmorice silovatelja nego ‘medijsko-policijske i ulične harange ljevičarske rulje'”, tvrdio je tada Hrvatski tjednik.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je izvijestilo da je nakon provedenog istraživanja, 4. svibnja 2020. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta, opisano i kažnjivo po čl. 178. st. 3. u vezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona kojim je za počinjenje ovog djela predviđeno do tri godine zatvora.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 23. listopada 2019., a potom i 24. listopada 2019. u Zadru, najprije putem društvene mreže Facebook, a potom i u jednom tjedniku objavio fotografije djeteta (žrtve) i na taj način učinio ih dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...